Cele mai frecvente probleme la mașinile de pe piața second-hand: Peste 1.000 s-au dovedit furate, anul trecut, după verificare

Data publicării:
masini București
Trafic în București, Sursa foto: Profimedia Images

Statistici îngrijorătoare pe piața mașinilor second hand. Peste 1.000 de autoturisme aflate la vânzare s-au dovedit furate, anul trecut, după o simplă căutare pe o platformă online care verifică istoricul auto. În același timp, 15% dintre mașinile căutate pe site aveau kilometrajul dat înapoi, una dintre cele mai întâlnite. Aceeași statistică oferă inclusiv un top al preferințelor șoferilor care caută o mașină la mâna a doua.

Peste 1.100 dintre mașinile verificate online anul trecut de cei care plănuiau să își cumpere o mașină la mâna a doua erau furate. Asta arată statistica realizată de o platformă care pune la dispoziție istoricul auto. Mai mult de jumătate erau relativ noi, fabricate între 2014 și 2019, iar una din zece avea o vechime de doar 5 ani. Cele mai multe dintre mașinile puse la vânzare de hoți erau modele Mercedes și BMW - aproximativ 300 din total. Pe următoarele locuri, sunt Audi, Ford și Volkswagen.

O altă problemă foarte des întâlnită la mașinile de pe piața second-hand este fraudarea kilometrajului real. Peste 15% dintre autoturismele verificate aveau kilometrii dați înapoi, majoritatea vehicule fabricate între 2011 și 2013. Reprezentanții platformei au adunat odometrele modificate și le-a ieșit un total de 7,4 kilometri „șterși” pentru a face mașinile mai ușor de vândut.

Istoricul mașinilor dezvăluie și daunele mașinilor. Aproape un milion și jumătate de avarii au adunat autoturismele căutate anul trecut pe platformă, multe dintre ele grave. Valoarea totală a reparațiilor a fost de peste 5 miliarde de euro, iar mărcile de mașini care s-au dovedit că au trecut prin cele mai multe accidente sunt Buick și BMW.

Dacă ne uităm la preferințele celor care au verificat istoricul auto, cele mai căutate au fost modele BMW, Volkswagen și Ford, cu BMW Seria 3 în top.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri