Cele mai sigure mașini din 2015

Data publicării:
volvo xx90 foto volvocarscom

Cel mai mic dintre premianți se numește Honda Jazz și este și cel mai mic model pe care îl produc japonezii în acest moment. La nivelul protecției pentru adulți, Jazz a obținut 93%, care garantează o protecție ridicată pentru șofer și cel din dreapta sa. Un punctaj bun a fost consemnat și la capitolul protecția pietonilor.

Jaguar XE, rivalul lui BMW Seria 3 și Audi A4 a punctat, de asemenea, la testele EuroNCAP. A obținut un scor de 92% pentru protecția pasagerilor adulți, fiind testat în versiunea echipată cu motor diesel de 2.0 litri și nivel de echipare Prestige.

Volvo nu putea lipsi din acest clasament, fiind cunoscut pentru eforturile de a reduce numărul de accidente în mașinile sale. Vedeta gamei, SUV-ul XC90, a obtinut 97% la protectia pasagerilor adulți si 100% la nivelul sistemelor de siguranţă, cel mai bun punctaj din toate mașinile testate în 2015.

Cel mai mare model premiat de EuroNCAP este familistul Ford Galaxy, care a adunat un punctaj asemănător și la protecția pasagerilor adulți și la cea a pasagerilor copii: 87%. Și protecția pietonilor a fost bună, adică 79%.

Mai multe informaţii din industria auto aflaţi în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, in emisiunea La Volan, prezentată de Bogdan Mirică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri