Chinezii au preluat de la distanță controlul frânelor la Tesla

Data publicării:
tesla

Inginerii companiei Tesla au actualizat sistemul de operare instalat în computerul mașinii electrice după ce câțiva cercetători din China au reușit să compromită informatic programul respectiv și să manipuleze de la distanță sistemul de frânare al mașinii în timpul deplasării acesteia, relatează BBC News.

tesla

Echipa de cercetători de la Keen Security Lab a preluat controlul sistemului de frânare al mașinii Tesla de la o distanță de 19 km, iar doar cu ajutorul unui laptop a deschis ușile mașinii fără să fie nevoie de vreo cheie. Cei de la Keen Security Lab au postat videoclipul cercetării lor pe canalul YouTube. De asemenea, în timp ce mașina rula, cercetătorii au reușit să schimbe poziționarea oglinzii interioare și să deschidă ușa de acces la portbagajul mașinii, scrie Agerpres.

În urma acestei breșe de securitate, care a fost mai întâi transmisă de cercetători companiei producătoare, inginerii de la Tesla au făcut instant actualizările software necesare pentru îmbunătățirea sistemului de operare al mașinii. Prin aceste teste comunitatea cercetătorilor în securitate cibernetică atrage atenția producătorilor auto asupra vulnerabilităților sistemelor inteligente de control de pe mașinile vândute în prezent pe piață care ar putea fi oricând exploatate de hackeri, încheie BBC News.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri