Clasa G de la Mercedes, facelift și motoare noi

Data publicării:
mercedes g class

Mercedes-Benz a anunțat un nou facelift pentru legendarul model off-road Clasa G. Modificările privind caroseria vor fi minore: la nivelul calandrului, spoilerelor și stopurilor din spate. Și asta pentru că ultimul facelift mai important a avut loc cu aproape jumătate de an în urmă.

În plus, clienții vor putea alege acum dintr-o paletă mai largă de culori. Interiorul însă, va suporta schimbări evidente. Planșa de bord, ceasurile, volanul, dar și consola centrală vor fi mai elegante și mai practice.

Cele mai importante schimbări vor avea loc sub capotă. Mercedes Clasa G va primi două motoare noi care vor fi disponibile de anul viitor. Este vorba de un propulsor diesel și unul pe benzină, ambele cu o capacitate de trei litri. Motorul diesel va livra în jur de 300 de cai-putere, în timp ce unitatea pe benzină va dezvolta 360 de cai-putere. Ambele sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu nouă rapoarte.

Deși dimensiunile vor suporta ușoare modificări, de exemplu noul off-road-er va fi mai lat cu zece centimetri, greutatea va scădea cu aproape 200 de kilograme.

Inginerii germani au lucrat și la suspensia noului automobil. Acum, șocurile provocate de drumurile denivelate vor fi absorbite mai mult, pentru a crește confortul pasagerilor.

Cei care vor să comande un exemplar din această gamă o pot face începând din vară. Mai multe informații din industria auto puteți afla în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, în emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri