Confruntarea maşinilor electrice. Tesla Model S vs. BMW i8

Data publicării:
2012-Tesla-Model-S-interior-view 1

Dar ca să rămână pe val, Tesla va trebui să facă faţă concurenţei pe segmentul de piaţă pe care l-a creat. Iar primii mari rivali ai americanilor ar putea fi nemţii de la BMW, care se pregătesc să producă în serie un prototip hibrid care a apărut pentru prima oară în filmul Misiune Imposibilă 4.

Modelul i8 este de departe cel mai spectaculos automobil hibrid al celor de la BMW. Când va fi pus la vânzare, undeva la jumătatea anului viitor, BMW i8 ar putea deveni principalul rival al Modelului S produs de Tesla. Chiar dacă cele două mașini fac parte, teoretic, din două clase diferite, asemănările dintre ele sunt suficient de mari cât să intre în concurență directă.

Deocamdată, singurul aflat pe piață este Modelul S. Este prima mașină electrică ale cărei vânzari nu sunt catastrofale. Ba din contra, au fost excelente până acum. Cu încasări de peste 500 de milioane de dolari, Tesla și-a majorat de patru ori valoarea de piață anul acesta.

În acest moment, modelul i8 al celor de la BMW pare singurul capabil să taie avântul Modelului S. Însă mașina nemțească pornește cu un mare handicap: prețul dublu. Prețul Modelului S pornește de la puțin peste 60.000 de dolari. BMW i8 costă peste 130.000 de dolari. Germanii promit însă performanță în schimbul acestor bani.

BMW i8 atinge suta în 4,4 secunde. Însă și aici mașina celor de la Tesla iese în avantaj. Atinge 100 de kilometri pe oră în doar 3,9 secunde. În același timp, motorul electric al Modelului S dezvoltă 416 cai putere, mai mult decât cei 362 de cai dezvoltați de BMW i8.

Însă aici diferența de performanță este discutabilă, deoarece BMW i8 combină un motor electric cu unul pe benzină. Așa că, în anumite condiții de drum, se poate comporta mai bine decât modelul sută la sută electric al celor de la Tesla.

Însă până la urmă, totul ar putea fi doar o chestiune de gust. BMW i8 are un design mult mai agresiv care i-a fost pus în evidență în momentul în care a apărut în cel mai recent film „Misiune Imposibilă”.

De cealaltă parte, Modelul S al celor de la Tesla este mai practic. Are trei locuri în plus față de BMW-ul i8 și un portbagaj spațios.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri