Cursă de autovehicule electrice în Chile: Autorităţile promovează transportul prietenos cu mediul

Data publicării:
chile-2

Autorităţile chiliene organizează în aceste zile mai multe curse de vehicule electrice pentru a promova un transport mai puţin poluant. Nu sunt nici maşini, nici biciclete, ci mai degrabă un hibrid - un mijloc de transport prietenos cu mediul. Câştigători sunt declaraţi mai degrabă cei care termină cursa.

Prima parte a evenimentului i-a provocat pe temerarii constructori de astfel de mijloace de transport total nepoluante să parcurgă şase kilometri pe un drum de munte, către un sat din apropiere de capitala Santiago. Înainte de cursă, toate maşinile au fost controlate pentru a fi eliminate suspiciunile că ar putea fi încărcate pe traseu.

Una dintre maşini, prezentată de Universitatea Catolică, are o baterie al cărei consum echivalează cu consumul a doi litri de benzină.

Piloţii şi constructorii spun că aceste vehicule pot fi utilizate nu doar în transportul urban, ci şi în agricultură, în minerit şi transportul public, fiind capabile să funcţioneze inclusiv cu energie solară.

Cât priveşte cursa, participanţii spun că este încărcată de adrenalină, dar şi de amuzament.

Organizatorii concursului spun că scopul lor este extrem de serios: ei vor să convingă chilienii că astfel de mijloace de transport pot fi folosite în locul motocicletelor atât de populare în capitală. Ei cred că preţul din ce în ce mai mare la carburanţi creează toate condiţiile ca maşinile electrice să câştige teren.

După etapa montană, evenimentul continuă cu o cursă în portul din Valparaiso şi una pe străzile capitalei Santiago de Chile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri