Dacia cucereşte Franţa: 60.000 de autoturisme au fost vândute în primele opt luni ale anului. Renault, devansat doar de Fiat şi Lexus

Data publicării:
dacia-1

Foto: Dacia.ro

Dacia a călcat pedala de acceleraţie la vânzările în Franţa, informează Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile. Datele arată că vânzările de autoturisme Dacia în Hexagon au crescut cu 7% în primele opt luni ale acestui an. În faţa grupului Renault s-au clasat doar vânzările de autoturisme Fiat şi Lexus.

În perioada ianuarie-august 2013, Dacia a vândut pe piaţa franceză peste 60.000 de autoturisme. În aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au vândut puţin peste 56.000.

O crestere procentuală mai mare au înregistrat doar vânzările de autoturisme Fiat (9,8%) şi Lexus (8,3%).

În luna august 2013, comparativ cu august 2012, înmatriculările de autoturisme Dacia au înregistrat o scădere de 5,8%, până la aproape 6000 de unităţi. Per total, înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat luna trecută în Franţa o scădere de aproape 11 procente.

Cu excepţia Renault, General Motors şi Fiat, toate grupurile auto prezente pe piaţa franceză au înregistrat o scădere a vânzărilor în august.

Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit în opt ani un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri