Dacia electrică a fost confirmată astăzi de Renault. Când se lansează Dacia Urban City car

Data publicării:
logo dacia uzina de la mioveni

Compania Renault a confirmat astăzi construirea unui model pur electric Dacia - Dacia Urban City car, în viitorul apropiat, cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pe 2019.

Potrivit Renault, va fi vorba despre un model nou, cu propulsie exclusiv electrică, nu despre electrificarea unui model deja existent în gama constructorului de la Mioveni.

Primul model electric Dacia va purta numele Dacia Urban City car și va fi lansat în intervalul 2021-2022.

În presă s-a vehiculat anul trecut că modelul electric Renault K-ZE, oferit în China la un preț de aproximativ 8.200 de euro, va fi adus în Europa sub sigla Dacia. În China, Renault K-ZE este oferit cu un motor electric care dezvoltă 44 de cai-putere și are o autonomie în ciclu NEDC de 250 de kilometri.

 

Sursa foto.

Renault K-ZE. Sursa foto: Anthony BERNIER/Renault press

Dacia electrică, propulsată de Renault

La începutul anului 2020, Philippe Buros, directorul Renault Europa, declarat într-un interviu pentru Automotive News că Dacia va prelua tot ce oferă francezii la capitolul electrificare.

"Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia", a spus Philippe Buros.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri