Dacia prezintă ediții speciale la Salonul de la Geneva

Data actualizării: Data publicării:
noua dacie

Raiul pasionaţilor de maşini este de astăzi Geneva. Salonul Auto din Elveţia prezintă 148 de modele uluitoare în premieră mondială şi europeană. De la maşini care merg cu viteza unui avion ce decolează, la limuzine vopsite cu Apraf de diamant. Şi desigur nu lipsesc nici vehicule româneşti.

Dacia aduce la Geneva varianta Stepway a Logan MCV, care devine astfel al patrulea model din această gamă de succes a producătorului român. De asemenea, vor fi prezentate şi ediţii speciale ale maşinilor existente.

Renault vine la salonul elveţian cu un nou Alpine A110, ce reprezintă renaşterea uneia dintre cele mai de succes mărci din istoria sporturilor cu motor. Coupe-ul cu motor central se va bate direct cu Porsche.

Opel arată în public pentru prima oară noua Insignia, în variantele sedan şi break, ultimele maşini făcute sub conducerea General Motors.

Noul Opel Insignia a ajuns la a doua generație. Modelul german de segment D își modifică în mod oficial numele odată cu apariția noii generații, trecând de la Insignia la Insignia Grand Sport Primele imagini și informații oficiale dezvăluie o mașină care-și păstrează tenta familială, dar vine cu o alură mai sportivă și cu un pachet tehnologic generos.

Noul model este inspirat estetic din conceptul Monza, pe care marca germană l-a prezentat oficial în 2013. Se remarcă linia proprie mașinilor de tip „coupe cu patru uși”, una dintre direcțiile pe care marșează în ultima perioadă mărcile care doresc să deseneze mașini de familie cu alură dinamică.

Coeficientul aerodinamic al noii generații Insignia este de 0.26, unul dintre cele mai bune din clasa sa.

opel1
Foto: Opel Insignia Grand Sport

Opel va dezvălui la Salonul Auto de la Geneva primul derivat de caroserie al noii generații Insignia: este vorba despre break-ul Insignia Sports Tourer. Spre deosebire de sedan, acesta nu-și modifică numele și rămâne Insignia Sports Tourer.

Spre deosebire de actuala generație, noul Opel Insignia Sports Tourer oferă o suprafață de încărcare mai lungă cu 10 centimetri și o capacitate mai mare cu 100 de litri, capabilă să crească până la 1640 de litri cu bancheta spate rabatată. Chiar dacă a crescut în dimensiuni, break-ul va fi mai ușor decât modelul pe care îl înlocuiește cu aproximativ 200 de kilograme, mulțumită arhitecturii compuse din materiale mai ușoare.

Asemeni sedanului, Insignia Sports Tourer va beneficia de întreaga linia de tehnologii dezvoltate de Opel, inclusiv de sistemul de tracțiune integrală cu torque vectoring, suspensia adaptivă, sistem multimedia cu OnStar și suport Apple CarPlay și Android Auto.

opel2
Foto: Opel Insignia Sports Tourer

 

 

La Seat, atenţia se va concentra pe noua Ibiza, micul hatchback a spaniolilor, care împrumută din designul fratelui mai mare, Leon.

Vizitatatorii salonului de la Geneva vor putea vedea la Skoda cea mai puternică variantă de Octavia produsă vreodată: Octavia RS 245, adică exact număr de cai-putere de sub capotă.

Land Rover aduce la Geneva cel mai nou model - Velar, un SUV sportiv, cu un panou de bord aproape fără butoane şi cu un stil agresiv.

land rover
Foto: Lan Rover Velar

Vedeta din standul Lamborghini va fi Huracan Performante, cel mai puternic vehicul cu motor V10 produs vreodată de italieni. Cei 630 de cai putere merg către toate cele patru roţi şi duc maşina până la o viteză maximă de 325 de kilometri pe oră.

Rolls Royce prezintă o serie de modele foarte speciale la Geneva: Ghost Elegance, ce foloseşte vopsea făcută din diamante pisate, Wraith Black Badge, un coupe care pune accentul pe performanţe şi care iese în evidenţă datorită negrului de la exterior şi tripleta Dawn Fashion, vopsite în alb, dar cu culori diferite ale acoperişului textil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri