Dacia Shifterossa, mașina rară fabricată la Mioveni, de care puțini au auzit

Data actualizării: Data publicării:
dacia shifterossa

Dacia este cu siguranță cel mai cunoscut brand românesc la nivel mondial, fie că e vorba despre Dacia 1100, 1300, Solenza sau, mai nou, Logan. Însă puțini sunt cei care știu că la Mioveni s-a fabricat pentru o scurtă perioadă de timp Dacia Shifter, scrie Playtech.ro.

Aceasta era, de fapt, o Dacia Papuc 1304 Pick Up comercializată în Marea Britanie sub numele Shifter. Una dintre edițiile limitate ale acestui automobil a fost botezată Shifterossa.

Dacia Shifterossa avea un motor de 1.310 cmc și tracțiune pe puntea din spate, cu cardan. Întrucât se adresa pieței din Marea Britanie, mașina cu jante de Aro 10 avea volanul pe partea dreaptă. Aceasta avea o sarcină utilă de până la 1.150 kilograme.

Cifrele nu sunt exacte, însă aproximativ 500 de astfel de automobile au fost exportate în Marea Britanie și Japonia, două țări în care se circulă pe partea stângă. Doar două modele din istoria comunistă a Dacia au fost fabricate cu volan pe dreapta: Dacia Denem (Dacia 1310) și Dacia Shifterossa (Dacia 1410).

Se pare că mai există un singur model de Dacia Shifterossa „în viață”. Aceasta îi aparține unui român care a găsit mașina abandonată într-o curte din Marea Britanie și a restaurat-o pe banii lui. În ultima perioadă, singura Dacia Shifterossa poate fi admirată la întrunirile naționale Dacia Clasic.

Citește mai multe aici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri