Deputatului român îi place Volkswagenul. Ce mașini preferă parlamentarii

Data publicării:
1201masini 20deputati-43457

Statul va trebui să asigure un mijloc de transport pentru cel puţin 185 de deputaţi care au declarat că nu au o maşină. Totuşi, declaraţiile de avere depuse când s-au înscris în cursa electorală demonstrează că mulţi şi-ar putea permite cel puţin un autoturism.

Printre deputaţii care susţin că nu au nicio maşină se numără liberalul Mircea Cazan. Nu este însă un om sărac, cel puţin aşa reiese din declaraţia de avere care menţionează - opt case, un depozit de 750.000 de lei şi venituri din chirii de 145.000 de lei.

Şi liberala Carmen Hărău susţine că nu are nicio maşină, însă declară că deţine bijuterii de 50.000 de euro, o colecţie de tablouri de 200.000 de euro şi un cont în bancă de 400.000 de lei.

Pe lista parlamentarilor fără maşină se înscrie şi social-democratul Sebastian Ghiţă. El este însă unul dintre cei mai bogaţi parlamentari, care are ceasuri, bijuterii şi obiecte de artă a căror valoare se ridică la 17 milioane de euro.

Nici preşedintele Camerei Deputaţilor nu are automobil personal. De altfel, Valeriu Zgonea nu declară niciun bun în proprietate, ci doar patru conturi în euro şi în lei.

În ceea ce-i priveşte pe deputaţii care îşi declară maşinile, pare că marca preferată este Volkswagenul - 53 dintre ei au un asemenea automobil. Poziţa a doua în top este ocupată de Dacia, urmată de maşinile nemţeşti de la Mercedes, Audi, Opel şi BMW.

Trei deputaţi conduc maşini şi mai scumpe - Jaguar, iar patru dintre ei stau la volanului unui Lexus. Deputatul PDL de diaspora Mircea Lubanovici are chiar două astfel de automobile.

Mărci mai rare în colecţia de maşini a deputaţilor sunt Hummer, Porche şi Trabant.

Bugetul Camerei va fi neschimbat faţă de anul trecut, deşi numărul deputaţilor a crescut. Ca plan de reducere a cheltuielilor, conducerea Camerei a luat în discuţie ca deputaţilor să nu le mai fie decontată benzina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri