DIGIMATINAL | Bentley Bentayga, primul SUV din istoria mărcii

Data publicării:
vlcsnap-2015-09-09-09h25m45s137

Bentayga este primul SUV din istoria de aproape 100 de ani a companiei britanice. Numele nu a fost ales la întâmplare, fiind o combinaţie între "Bentley" şi "taiga", numele vastelor păduri de conifere care acoperă nordul Europei. Ideea pe care vrea să o transmită constructorul este aceea că maşina se comportă la fel de bine pe drumurile din oraş, cât şi atunci când asfaltul se termină.

Peter Guest, director de produs Bentley Bentayga: Nu există niciun alt punct de referinţă, nu avem la ce să ne raportăm. Este o maşină complet nouă, un sector de piaţă complet nou. Va fi cel mai puternic, cel mai exclusivist, cel mai luxos SUV din lume.

Maşina este propulsată de un motor W12 pe benzină de 600 de cai-putere, cel mai puternic motor aflat sub capota unui automobil de teren, suficient pentru o viteză maximă de peste 300 de kilometri la oră.

Designul exterior este inspirat de la celelalte automobile din gama Bentley. La interior, domneşte luxul suprem. Clienţii vor putea alege între 15 nuanţe pentru tapiţeria din piele, 15 modele de covor şi 7 tipuri de lemn. Cei mai pretenţioşi trebuie să ştie că pot să îşi personalizeze maşina aşa cum îşi doresc. Mai mult, Bentayga vine şi cu o gamă completă de dispozitive electronice de asistenţă, de la pilotul automat, la camere pentru vederea pe timpul nopţii.

Rolf Frech, membru al comitetului de conducere Bentley: Este o maşină care combină totul. Combină luxul, combină performanţele într-o nouă generaţie de maşini pentru Bentley. Reprezintă viitorul Bentley.

Bentley Bentayga va fi disponibil şi în varianta cu 7 locuri, dar şi cu propulsie diesel sau hibridă, o nouă premieră pentru marca britanică. Deocamdată, super-SUV-ul nu are concurent pe piaţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri