DIGIMATINAL| BMW îţi spune unde poţi parca

Data publicării:
BMW

BMW este una dintre mărcile preocupate de dezvoltarea serviciilor de mobilitate. Grupul german a fost unul dintre primii constructori de automobile care a dezvoltat conectivitatea între automobile, conducători şi mediul înconjurător.

Acum, noul proiect de cercetare Dynamic Parking Prediction poate să prezică disponibilitatea locurilor de parcare prin utilizarea datelor de deplasare şi parcare emise de alte automobile. În acest fel, aplicaţia poate să scurteze căutarea unui loc liber de parcare, în special în oraşe.

Sistemul va fi prezentat, pentru început pe un model BMW i3. Pentru acest proiect au fost realizate hărţi digitale actualizate, care prezintă toate locurile publice de parcare.

Mii de automobile dintr-o flotă de test furnizează informaţii anonime. Aceste date sunt generate atât la părăsirea locului de parcare, cât şi în momentul căutării unui loc. Pe baza unei hărţi digitale, a algoritmului de predicţie şi a datelor primite, aplicaţia calculează posibilităţile de parcare dintr-o anumită zonă. Ulterior, această informaţie este prezentată pe afişajul de bord.

Numărul de locuri de parcare libere estimate şi numărul de conducători care caută un loc de parcare sunt şi ele luate în calcul. Estimările sunt suficient de precise, iar acurateţea creşte cu cât datele sunt furnizate de un număr mai mare de automobile.

În acest fel, aplicația va ajuta conducătorii BMW să obţină exact informaţiile de care au nevoie.

Pentru a afla mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan, prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri