DIGIMATINAL | Noul Mercedes GLC, prezentat oficial

Data publicării:
vlcsnap-00009-17

Concernul german Mercedes-Benz a prezentat noul SUV-compact al mărcii, modelul GLC. Crossover-ul înlocuiește astfel vechiul GLK. Automobilul a fost adaptat la noua filosofie de design a companiei și a suferit modificări estetice radicale față de predecesorul său. Acesta a preluat partea frontală de la Clasa C, dar și liniile fluide ale caroseriei. Noul GLC a crescut în dimensiuni și are acum o lungime de peste 4,6 metri, în timp ce lățimea ajunge la 1,9 metri. Așadar, este mai lung cu 12 centimetri și mai lat cu cinci centimetri.

Datorită noilor dimensiuni, crossover-ul german asigură un confort mai mare pasagerilor, precum și un spațiu pentru bagaje, mai generos. La interior, automobilul preia toate elementele de la Clasa C. Sistemul de infotainment folosește un ecran de șapte sau, opțional, de 8,4 inci, iar accesoriile din lemn sau din fibră de carbon, sunt nelipsite. Versiunea de intrare în gamă dispune de un propulsor de 2,1 litri, care dezvoltă 170 de cai-putere. Cel mai performant motor va fi un benzinar turbo de doi litri litri care livrează 211 cai-putere.

Oficiali din cadrul companiei spun că, în premieră, GLC va primi și versiuni AMG. Una dintre motorizări va fi un V8 bi-turbo de patru litri și 510 cai-putere. Nu va lipsi nici versiunea Plug-In Hybrid. Aceasta va fi propulsată de un sistem care combină un motor termic de doi litri, turbo și 211 cai-putere, cu un motor electric de 116 cai-putere. Încă din echiparea standard, crossover-ul va fi disponibil cu amortizoare hidraulice adaptive și mai multe reglaje pentru direcție, motor și cutie de viteze.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri