DIGIMATINAL | Patru motoare BMW, cele mai bune din lume

Data publicării:
vlcsnap-00001-24

BMW Group a fost desemnat câştigător general la „Engine of the Year Awards" 2015. Pe lângă această victorie, marca germană a mai primit trei distincții în competiţia celor mai bune motoare din lume. 

Patru victorii în cea mai recentã ediție a „International Engine of the Year Awards" demonstrează aptitudinile BMW Group în construcţia motoarelor. Propulsorul ce echipează BMW i8 a reuşit două victorii la clasa sa, dar a fost declarat şi câştigătorul clasamentului general. Alte succese la categoriile lor au obținut motoarele de la BMW M3 şi BMW M4. Motorul modelului i8 a fost premiat datorită propulsorului pe benzină, cu trei cilindri şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, în timp ce întregul sistem de propulsie al automobilului a fost declarat cel mai bun „motor nou". De asemenea, combinaţia între electromotor şi motorul cu ardere internă a obţinut succesul şi în clasamentul general.

Propulsorul alimentat cu benzină dezvoltă 231 de cai-putere şi acţionează puntea spate, în timp ce electromotorul de 131 de cai-putere este alimentat de un acumulator litiu-ion şi transmite puterea spre puntea faţă. În categoria motoarelor cu capacitatea cuprinsă între 2,5 şi 3,0 litri, unitatea pe benzină, cu şase cilindri în linie şi tehnologie M, de la modelele M3 şi M4, a ocupat primul loc.

Competiţia a fost lansată în 1999, iar de atunci motoarele dezvoltate pentru modelele BMW au obţinut 66 de victorii la clasă sau în ierarhia generală. În fiecare an, un juriu format din 65 de jurnalişti auto din 31 de ţări selectează cele mai bune motoare la diferite categorii.

Ca să fiți la curent și cu alte noutăți din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan", prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri