Două mari companii auto japoneze, prinse cu minciuna la testele de consum

Data actualizării: Data publicării:
mazda

Companiile japoneze Mazda şi Suzuki au fost prinse că au minţit la testele de consum şi de emisii din Japonia.

ACTUALIZARE 12.12. „Nu există alterarea improprie sau falsificarea datelor de test în niciunul dintre modurile de testare. Au fost identificate date de test care conțin erori de monitorizare a vitezei în 72 de cazuri din 1.472 de vehicule testate conform metodologiei JC08. Compania a identificat două posibile motive pentru aceste erori. În primul rând, sistemul nu a fost programat să invalideze automat rezultatele când apare o eroare de monitorizare a vitezei. În al doilea rând, procedurile de test au lăsat determinarea erorilor de monitorizare a vitezei la latitudinea fiecărui inspector”, precizeză Mazda, într-un comunicat.

Mazda precizează că acceptă faptul că „erorile s-au produs în cazul unui număr mic de teste și situația a fost identificată rapid, luându-se măsuri pentru a evita repetarea sa în viitor”.


Neregulile au fost descoperite în urma unor inspecţii cerute de guvernul nipon, pentru o serie de maşini ale producătorilor, alese la întâmplare.

În acest mod s-a aflat că Mazda şi Suzuki nu au făcut intenţionat cum trebuie testele menite să certifice emisiile şi consumul maşinilor noi. Cifrele oficiale erau astfel mai mici decât cele reale.

Ambele companii şi-au recunoscut vina şi au transmis rapoarte detaliate către guvern.

Acţiunile Mazda au scăzut cu 1,8 la sută, iar cele ale Suzuki s-au depreciat cu peste 5 la sută.

Toate aceste inspecţii au loc pe fondul problemelor globale cauzate de Dieselgate, scandalul care a arătat că Volkswagen a trucat ani la rând testele de emisie în SUA şi Europa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri