După retragerea producătorilor occidentali, industria auto din Rusia se întoarce cu 30 de ani în timp

Data actualizării: Data publicării:
Muncitori într-o fabrică auto.
Producătorii auto din Rusia revin la standarde folosite pe mașini care se fabricau în urmă cu de zeci de ani.

Industria auto din Rusia se întoarce cu 30 de ani în timp. Asta, după ce Moscova a anuntat decizii absurde, menite să scoată sectorul din criza profundă în care se află.

Astfel, Federația Rusă a decis să permită fabricarea și vânzarea de automobile fără să mai țină cont de normele de poluare internaționale, dar și fără ABS, sistemul de asistență la frânare și sistemul de de control al stablității, scrie profit.ro.

Sunt standarde folosite pe mașini care nu se mai fabrică de zeci de ani. De aceste măsuri va beneficia și compania Avtovaz, deținută de Renault Group, care produce automobile Lada.

Sancțiunile Occidentului au creat un blocaj în sectorul auto din Rusia și a devenit imposibil de produs automobile cu echipamente sofisticate, electronice, inclusiv cele care controlează nivelul de emisii ale motorului.

Ca solutie, Rusia renunță la aceste prevederi. Măsurile vor avea caracter temporar, până la finalul acestui an și se vor aplica doar companiilor cu peste cinci mii de angajați. Rusia a adoptat încă din 2016 legislația care limitează emisiile la un nivel echivalent cu Euro 5, în timp ce normele de poluare Euro Zero au fost interzise din 2002.

Partenerii noștri