Electrica Chevrolet Bolt va costa sub 30.000 dolari

Data actualizării: Data publicării:
chevrolet

Grupul auto american General Motors a anunţat că modelul său electric Chevrolet Bolt va costa mai puţin de 30.000 de dolari, dacă se ţine cont şi de facilităţile fiscale pentru cumpărarea de maşini nepoluante, semnificativ sub media preţurilor cu care se vând maşinile noi cu tehnologii clasice, astfel că lansarea ar putea fi un test legat de atracţia noii tehnologii pentru publicul american, relatează Reuters, citată de News.ro.

chevrolet

Cea mai ieftină maşină Chevrolet Bolt va costa 37.495 dolari, înainte de aplicarea creditului fiscal de 7.500 de dolari valabil în Statele Unite pentru maşinile electrice, astfel că preţul final va fi de 29.995 dolari.

Preţul mediu al unei maşini noi în SUA a fost în luna august de 34.143 dolari, potrivit analizelor de pe piaţa auto americană.

Modelul Bolt are o autonomie de 238 mile (383 km) atunci când este încărcat 100%, semnificativ peste orice model electric vândut la un preţ similar.

Totuşi, surse avizate susţin că modelul Bolt este văzut de către General Motors, pentru început, ca un model mic de nişă, producţia fiind estimată la mai puţin de 30.000 de unităţi pe an.

În acest moment, modelele 100% electrice acoperă mai puţin de 1% din piaţa de automobile din SUA.

Prin noua lansare, General Motors a furat startul în competiţia cu rivalul Tesla, care a anunţat că va lansa la jumătatea anului viitor noul Model 3, cu o autonomie de 346 km şi un preţ de 35.000 dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri