Experiment în Germania privind mijloacele alternative de transport

Data publicării:
aligator

Allygator Shuttle sunt microbuzele care promit să le facă viaţa grea taximetriştilor berlinezi. Sunt ieftine ca autobuzul şi confortabile ca limuzina, spune Door2Door, start-up-ul care le operează. Ce trebuie să facă utilizatorul este să instaleze aplicaţia şi să scrie destinaţia, apoi algoritmul creat de companie îl va cupla cu alţi utilizatori din zonă şi le va crea cel mai convenabil traseu.

Serviciul e pentru oricine are nevoie de transport și nu e 100% satisfăcut de mijloacele clasice, fie fiindcă trebuie să schimbe trenurile prea des, fie fiindcă dureaza prea mult sau are ceva de cărat.

Allygator Shuttle nu vrea să înlocuiască doar mjloacele de transport în comun ci și mașinile personale. Ideea le pică mănușă tinerilor din marile orașe care nu mai doresc să aibă un autoturism în proprietate și, în schimb, apelează la metode alternative de transport precum Uber, Zipcar sau Lyft. Start-up-ul berlinez crede însă că aplicația își va atinge apogeul în marile metropole ale lumii, precum Sao Paolo sau Jakarta unde traficul auto produce cantități îngrijorătoare de emisii.

„Să ai un serviciu de transport complet electric, deci fără poluare și care permite ca în trafic să fie mai puține mașini care nu mai fac blocaje rutiere și care nu au nevoie de locuri de parcare e un scenariu fantastic pentru orașe și vrem să oferim tehnologia pentru acest scenariu”, a declarat Tom Kirschbaum, fondator Door2Door.

Aplicația e momentan în teste, iar autoritățile germane au blocat până acum tehnologiile similare. Uber a fost forțat să renunțe la operațiunile din mai multe orașe ale țării iar Airbnb, aplicația care le făcea concurență hotelierilor, a fost interzisă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri