Sari la conținut

Ford EcoSport, lansat în prezența lui Iohannis și Tudose

Uzina Ford din Craiova lansează, astăzi, producţia celui mai nou model Ford, EcoSport. Lansarea are loc în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Mihai Tudose.

ACTUALIZARE 11.10. Klaus Iohannis a ținut un discurs în care a vorbit despre necesitatea unei infrastructuri de calitate pentru atragerea investițiilor. „Fabrica Ford este un bun exemplu de dezvoltare locală, pe calea dialogului între mediul de afaceri și administrație. În atragerea de investiții, administrația locală are un rol-cheie, pe care personal îl încurajez să devină regulă, nu excepție. Știm cu toții că una dintre cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România, infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”, a spus președintele.

____________________________________________________________________________________________________________________

ACTUALIZARE 10.30. Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Craiova.

Investiţia pentru producția acestui model se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

„Prezența domnului președinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive și care își creează o reputație din ce în ce mai bună pe piața europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul

EcoSport.

Compania anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până în prezent a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.