Ford pregăteşte o mare surpriză pe nişa electricelor

Data publicării:
electrice

Ford pregăteşte o mare surpriză pentru anul viitor pe nişa electricelor. O spune chiar directorul companiei, Jim Hackett, într-un interviu pentru CNBC.

Potrivit acestuia, Ford are deja în proiectare şi dezvoltare nu mai puţin de 16 modele de maşini electrice, iar primul model ar putea ieşi de pe porţile fabricii chiar anul viitor.

Producătorul american de maşini a anunţat deja că are în plan să investească în următorii trei ani 11 miliarde de dolari pentru a produce 40 de hibride şi maşini 100% electrice.

Compania se află de asemenea în mijlocul unei restructurări masive, cu scopul de a reduce costurile cu până la 14 miliarde de dolari în următorii cinci ani. Ford a anunțat recent planurile de a reduce mii de locuri de muncă în Europa, precum și de a întrerupe unele linii neprofitabile. Ford încearcă aşadar o relansare rapidă a activităţii după o încetinire destul de drastică.

În primele 9 luni ale anului trecut, profitul Ford a scăzut cu aproape o treime, iar acţiunile companiei au scăzut cu 10 dolari pe unitate pentru prima dată în ultimii 6 ani. Potrivit directorului companiei, un motiv pentru această situaţie este că Ford are una dintre cele mai vechi flote din industria auto, însă o dată cu noile modele compania asigură că va avea 75% din portofoliul complet transformat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri