Sari la conținut

FOTO | Alfa Romeo a prezentat primul SUV din istoria mărcii

Alfa Romeo a publicat primele imagini oficiale ale lui Stelvio, SUV-ul cu care italienii vor să atace segmentul crossoverelor sportive. Vârful de gamă va fi versiunea Quadrifoglio, care vine cu un V6 Biturbo de 510 CP cuplat la o cutie automată cu 8 trepte care permite schimbarea vitezelor cu ajutorul padelelor din spatele volanului.

9

La un an și jumătate de la prezentarea modelului Alfa Romeo Giulia, automobil care a dat startul renașterii mărcii Alfa Romeo, italienii au prezentat oficial primul SUV din istoria brandului milanez. Numele său - Alfa Romeo Stelvio - nu mai este de mult timp o surpriză, iar design-ul exterior este o reinterpretare în stil crossover a lui Giulia, scrie Automarket.ro.

La fel ca Giulia, Stelvio împrumută de la Ferrari selectorul DNA, care-i permite șoferului să modifice caracteristicile tehnice ale mașinii.

Stelvio se prezintă pe piață ca un SUV sportiv. Principalii săi rivali sunt Porsche Macan, Jaguar F-Pace, Mercedes GLC AMG, Audi SQ5, versiunile sport ale lui BMW X3.