FOTO | Generation EQ, un concept electrizant de la Mercedes

Data actualizării: Data publicării:
mercedes icon

Mercedes-Benz a prezentat la Paris conceptul Generation EQ, care nu doar că anunță un viitor SUV electric, ci dă startul unui sub-brand electric care va conține 10 modele până în 2025.

generation-eq-electric-suv-9
generation-eq-electric-suv-9

Generation EQ, prima dintre cele patru mașini construite pe noua platformă modulară MEA (Modular Electric Architecture), este un SUV compact cu o autonomie de 500 km. Dimensiunile conceptului sunt foarte apropiate de cele ale actualului GLC.

Camere video în loc de oglinzi și absența unor mânere convenționale în portiere îmbunătățesc coeficientul aerodinamic și asigură o siluetă dinamică SUV-ului compact, care este echipat cu jante din aliaj ușor de 21 de inchi.

Generation EQ este doar predecesorul noului brand de produse cu propulsie electrică de la Mercedes-Benz, EQ. Denumirea de EQ vine de la „Electric Intelligence” („Inteligență Electrică’’) și este derivată din valorile Mercedes-Benz de „Emoție și Inteligență”, notează mercedesblog.ro.

Cu o putere totală de 300 kW în cea mai puternică versiune și un cuplu maxim de până la 700 Newtoni metri, Generation EQ este propulsat de către două motoare electrice și beneficiază de tracțiune integrală cu distribuție variabilă a cuplului către cele două punți, dar și de o baterie montată în podeaua vehiculului, între punți.

Generation EQ accelerează până la 100 km/h în mai puțin de cinci secunde. În combinație cu strategia inteligentă de operare de la Mercedes-Benz, „Generation EQ” are o autonomie de până la 500 de kilometri.

Timpi de încărcare reduși semnificativ vor veni odată cu introducerea procedurii de încărcare rapidă a Sistemului Combined Charging System (CCS). Acest standard european de încărcare permite alimentarea rapidă cu o capacitate mult mai mare decât la ora actuală. În prezent, capacitatea de încărcare de la 50 și până la 150 kW este posibilă. Pe termen mediu-lung, este plănuită o capacitate de chiar 300 kW. Acest lucru ar aduce suficientă putere pentru parcurgerea a 100 de kilometri fără emisii în doar cinci minute.

Elementul distinctiv al conceptului „Generation EQ” este grila neagră de tip panou „Black Panel”: steaua Mercedes iluminată în alb și elementele luminoase sunt integrate în elementul lucios de design. Conturul iluminat în albastru redă o interpretare complet nouă a grilei radiatorului specific modelelor Mercedes. Fibre optice cu tehnologie LED iluminate în albastru electric produc un spectacol de lumini cu nuanțe încântătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri