FOTO | Mercedes EQC, prezentat oficial. SUV-ul electric are autonomie de 450 de kilometri

Data actualizării: Data publicării:
mercedes icon

Mercedes-Benz a prezentat la Stockholm prima sa mașină cu emisii zero. Mercedes EQC este un SUV premium cu două motoare electrice care generează în total 408 cai putere și un cuplu maxim de 765 Nm. Acumulatorul de 80 kWh asigură o autonomie oficială de 450 kilometri, scrie Automarket.ro.

m04
m04

Mercedes EQC intră în competiție cu Tesla Model X, Jaguar I-Pace, BMW iX3 și Audi e-tron.

SUV-ul electric are o lungime de 4.761 mm, o lățime de 1.884 mm și o înălțime de 1.624, în timp ce ampatamentul ajunge la 2.873 mm. Valorile sunt foarte apropiate de cele ale lui Mercedes GLC.

Blocurile optice și grila sunt înconjurate în special în partea inferioară de o suprafață neagră care în timpul nopții este iluminată la extremități. În partea din spate, plafonul și geamurile au designul asemănător cu cel întâlnit în cazul coupe-urilor. De altfel, producătorul afirmă că, din acest punct de vedere, EQC se încadrează între un SUV și un SUV coupe.

Interiorul lui EQC seamănă ca două picături de apă cu cel disponibil pe noua generație Mercedes Clasa A, cu excepția gurilor de circulație rectangulare în locul celor rotunzi. Astfel, există un panou de bord alcătuit din două ecrane touch care acoperă mai mult de jumătate din lățimea interiorului.

EQC are nevoie de 5.1 secunde pentru a ajunge la 100 km/h, în timp ce viteza maximă este de 180 km/h.

Acumulatorul are nevoie de circa 40 de minute pentru a se încărca de la 10% la 80%.

Rivali actuali și viitori

Gama de SUV-uri electrice premium va deveni în scurt timp una dintre cele mai aglomerate și competitive nișe din industria auto. Dacă Tesla Model X era practic singurul reprezentant al segmentului la lansarea din 2015, Jaguar I-Pace s-a alăturat concurentului său american în primăvara acestui an și poate fi cumpărat inclusiv în România pentru circa 78.000 de euro.

De asemenea, lansarea lui Mercedes EQC va fi urmată în 17 septembrie de prezentarea oficială a lui Audi e-tron, un SUV electric cu autonomie de 400 de kilometri care va fi disponibil în showroom-uri de anul viitor și care poate fi deja precomandat în România prin plata unui avans de 1.000 de euro.

În plus, Volvo va lansa în cursul anului 2019 o versiune electrică a SUV-ului XC40, care va fi urmată de o variantă electrică a lui XC90. Nu în ultimul rând, BMW dezvoltă în prezent iX3, un SUV electric care va fi produs exclusiv în China începând din 2020 pentru a fi exportat în întreaga lume și pentru care bavarezii acceptă deja precomenzidin Norvegia.

Mai multe amănunte despre noul Mercedes EQC citiți AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri