FOTO | MINI a prezentat noul Countryman, cel mai mare model al mărcii

Data actualizării: Data publicării:
mini icon

Odată cu premiera noii generaţii MINI Countryman, brandul britanic continuă evoluţia în segmentul compact premium. Noul MINI Countryman este cel mai mare şi mai versatil model din istoria de 57 de ani a mărcii. Fiind o dezvoltare complet nouă, automobilul reflectă acum evoluţii considerabile în ceea ce priveşte spaţiul, funcţionalitatea, flerul atletic şi caracteristicile premium.

mini icon
mini icon

Noul automobil îşi obţine statutul unic printre competitorii direcţi datorită designului expresiv puternic, caroseriei modelată eficient şi în special agilităţii sale.

Noul MINI Countryman - punctele de atracţie pe scurt

- Proporţii puternice, mai lung cu 20 de centimetri faţă de predecesorul său.
- Cinci locuri de sine stătătoare, creştere evidentă a spaţiului şi a versatilităţii.
- Control electric al hayonului, precum şi deschidere/închidere touchless a acestuia.
- MINI Picnic Bench: suprafaţă rabatabilă peste pragul de încărcare care funcţionează ca scaun confortabil în portbagaj şi pentru uz general în aer liber.
- MINI Cooper S E Countryman ALL4: primul MINI din istorie cu propulsie hybrid plug-in.
- Generaţie nouă de motoare şi transmisii, sistem de tracţiune integrală ALL4 cu eficienţă optimizată.
- În premieră, instrument central cu funcţie touchscreen.
- MINI Country Timer măsoară plăcerea condusului pe un teren solicitant.
- Aplicaţie MINI Connected ca asistent personal.
- MINI Find Mate: tot ceea ce ai nevoie la bord, în orice moment.

Automobilul este mai lung cu 20 de centimetri în comparaţie cu predecesorul său şi mai lat cu aproximativ trei centimetri. Ampatamentul modelului a fost extins cu 7,5 centimetri. Această creştere are ca rezultat o extindere semnificativă a spaţiului pentru cele cinci locuri de sine stătătoare, precum şi o mărire clară a volumului de stocare şi a versatilităţii în transportul bagajelor. Poziţia ridicată a şezutului asigură o vizibilitate excelentă şi o plăcere emblematică a condusului. Scaunele din spate pot fi deplasate longitudinal cu până la 13 centimetri.

Volumul portbagajului este de 450 de litri şi poate fi extins, la nevoie, la un maximum de 1.309 litri. Aceasta reprezintă o creştere maximă de 220 de litri în comparaţie cu modelul anterior.

Noul MINI Countryman va avea premiera mondială la Salonul Auto de la Los Angeles, în 18 noiembrie 2016. Lansarea pe piaţa din Europa urmează în februarie 2017. Cu începere din luna martie 2017, mașina va fi prezentă şi pe şoselele din afara Europei.

Datorită proporţiilor sale puternice, vehiculul are o prezenţă specială. Designul său este definit de o gardă la sol mai înaltă şi o poziţie ridicată de condus, accentuată suplimentar de aspectul exterior al MINI ALL4 şi de şinele înalte de pe plafon.

Selecţia de culori pentru caroserie include variantele Island Blue metalizat şi Chestnut, care acum sunt disponibile în premieră pentru un model MINI.

Profilul farurilor se abate de al forma circulară care este altfel specifică mărcii. Conturul lor distinctiv şi rotunjit uşor asimetric se îmbină cu grila radiatorului pentru a produce o imagine frontală inconfundabilă. Luminile de parcare integrate în prizele de aer sunt utilizate standard ca lumini de zi. În combinaţie cu farurile LED opţionale, aceasta din urmă este generată în premieră de o bandă de lumină dispusă integral în jurul fiecărui far.

Noua generaţie MINI Countryman va dispune încă de la lansare de tehnologia motoarelor care este o dezvoltare complet nouă. Pentru lansarea pe piaţă vor fi disponibile două motoare pe benzină şi două propulsoare diesel, fiecare echipat cu tehnologia MINI TwinPower Turbo:

  • MINI Cooper Countryman: motor pe benzină, cu trei cilindri, capacitate: 1.499 cmc, putere: 100 kW/136 CP, cuplu maxim: 220 Nm.
  • MINI Cooper S Countryman: motor pe benzină, cu patru cilindri, capacitate: 1.998 cmc, putere: 141 kW/192 CP, cuplu maxim: 280 Nm.
  • MINI Cooper D Countryman: motor diesel, cu patru cilindri, capacitate: 1.995 cmc, putere: 110 kW/150 CP, cuplu maxim: 330 Nm.
  • MINI Cooper SD Countryman: motor diesel, cu patru cilindri, capacitate: 1.995 cmc, putere: 140 kW/190 CP, cuplu maxim: 400 Nm.

De asemenea, gama va include şi primul MINI cu propulsie hybrid plug-in din istoria mărcii:

  • MINI Cooper S E Countryman ALL4: motor pe benzină, cu trei cilindri, capacitate: 1.499 cmc, putere: 100 kW/136 CP, motor electric sincron, putere: 65 kW/88 CP, putere sistem: 165 kW/224 CP, cuplu sistem: 385 Nm.

Ca alternativă la transmisia manuală cu şase trepte, pentru noul MINI Cooper Countryman este disponibilă o transmisie Steptronic cu şase trepte. Noile MINI Cooper S Countryman şi MINI Cooper D Countryman pot fi comandate cu o transmisie Steptronic cu opt trepte, care este disponibilă standard la MINI Cooper SD Countryman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri