Foto&Video| Skoda Octavia facelift, disponibilă din iarnă

Data actualizării: Data publicării:
sk icon

La trei ani de la lansarea noii generaţii, Skoda Octavia trece printr-un uşor proces de restilizare estetică, prin care celebra compactă din Cehia primeşte un aspect proaspăt. Cea mai importantă schimbare este remarcată la nivelul blocurilor optice, care acum sunt duble, cu LED, după ce anterior doar luminile de zi beneficiau de această tehnologie.

sk1
sk1

Octavia are acum un spoiler redesenat şi un ecran de 9,2 inch la interior, iar opţional se poate alege un pachet de siguranţă asemănător cu cel de pe Superb, scrie Automarket.ro.

De asemenea, au fost modificate şi proiectoarele de ceaţă, în timp ce spatele a primit o restilizare a la nivelul stopurilor LED. Pe lateral nu sunt vizibile modificări, cu excepţia jantelor din aliaj care variază între 16 şi 18 inch.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La interior, Octavia a primit un ecran mai mare, care ajunge acum la o diagonală de 9,2 inch, la fel ca cel disponibil pe noul SUV Kodiaq. Odată cu acesta au fost eliminate o bună parte dintre butoanele fizice în favoarea funcţiilor care pot fi accesate direct pe ecranul tactil.

Tot la interior este disponibil volanul încălzit şi măsuţele pliabile montate pe spatele scaunelor din faţă.

Octavia preia o bună parte dintre opţiunile disponibile pe Superb. Printre ele se numără sistemul de detecţie preventivă a pietonilor, Rear Traffic Alert sau Blind Spot, în timp ce sistemul de asistentă la parcare a fost îmbunătăţit.

Gama de motorizări este alcătuită din cinci unităţi TSI pe benzină şi patru unităţi TDI diesel, care variază între unul şi doi litri, în timp ce puterea este între 86 CP şi 186 CP, iar cutiile de viteze sunt automate cu dublu ambreiaj DSG. Versiunile superioare, cu motoare TSI de 1.8 litri şi TDI de 2.0 litri pot fi achiziţionate şi cu tracţiune integrală.

Skoda Octavia facelift va putea fi comandată de la sfârşitul acestui an, iar livrările vor începe în prima parte a anului viitor.

Octavia este cel mai bine vândut model de import în România din ultimii cinci ani, cu un total de 18.000 de unităţi, dintre care 2.300 în prima jumătate a anului curent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri