FOTO | Volkswagen Atlas, fratele mai mare al lui Touareg

Data actualizării: Data publicării:
atlas

Producătorul auto Volkswagen a lansat oficial noul său SUV Atlas, destinat în special pieţei din Statele Unite ale Americii. Cu o lungime de peste cinci metri, acesta este oferit cu șapte locuri și motoare de 241 şi, respectiv, 283 de cai putere. O variantă aproape identică dar botezată Teramont va fi comercializată pe piața chineză, acolo unde va fi produsă de concernul german alături de partenerul său local, SAIC.

165493l
165493l

Vokswagen Atlas este cel mai mare SUV dezvoltat de nemţi pentru piaţa americană. Cu o lungime de 5037 de milimetri, noul Atlas este cu circa 200 de milimetri mai lung decât Touareg şi este dezvoltat pe platforma MQB, aceeaşi folosită de Golf, Tiguan şi viitorul Touareg, scrie Automarket.ro.

Atlas utilizează deja celebrul Digital Cockpit, iar sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto sau MirrorLink şi include un sistem audio premium Fender cu 12 difuzoare şi un amplificator de 480 W.

Noul SUV va fi disponibil cu două motorizări pe benzină. Prima este bazată pe un motor turbo cu 4 cilindri de 2.0 litri care furnizează 241 CP, are cutie automată cu 8 trepte şi este disponibil doar cu tracţiune faţă. Cea de-a doua opţiune este un motor cu 6 cilindri de 3.6 litri capabil să genereze 283 CP care poate fi comandat atât cu tracţiune faţă, cât şi cu tracţiune integrală 4Motion.

Lansarea este programată pentru primăvara anului viitor și cel puţin pentru moment, Atlas va fi produs şi destinat exclusiv pieţei din Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri