Sari la conținut

FOTOGALERIE | Elon Musk lansează anul acesta cea mai ieftină mașină Tesla. Cât va costa automobilul viitorului

Model 3 este gata de livrare. Elon Musk spune că în 7 iulie putem vedea primele exemplare de serie care au fost deja comandate pe toate continentele.

8

Iubitorii de mașini electrice au un motiv de bucurie. Elon Musk, CEO-ul Tesla, a anunțat pe Twitter că producția lui Model 3 a început cu succes. Noul sedan a trecut toate testele, iar primele exemplare Model 3 ar urma să iasă de pe linia de asamblare în 7 iulie.

Tesla Model 3 va avea o autonomie oficială de peste 344 de kilometri, ajunge de la 0 la 96 km/h în 5,6 secunde, iar portbagajul are o capacitate de 400 de litri.

Automobilul dispune de o tabletă gigantică de 15 inci dispusă orizontal, și nu vertical ca la celelate modele ale mărcii.

În afară de funcția Autopilot, configuratorul pentru Model 3 mai oferă doar două opțiuni: una pentru culorile caroseriei și una pentru dimensiunile jantelor.

Automobilul va avea prețuri cuprinse între 30.800 și 35.200 de euro, diferența de 5.000 de euro fiind făcută de funcția Autopilot. Un preț bun pentru o mașină electrică, mult mai accesibilă decât Model S care costă în Europa 68.500 euro cu TVA.

În ceea ce privește concurența, cele mai noi modele Nissan Leaf și Hyundai Ioniq Electric costă în jur de 26.500 de euro și au o autonomie, în prezent de 360 de kilometri, respectiv de aproape 200 de kilometri. Japonezii de la Nissan se laudă că următoarea generație Leaf va putea parcurge cu un plin de baterie circa 500 de kilometri.

nissan bun

Nissan Leaf

ioniq

Hyundai Ioniq Electric

Model 3 mai poate fi comparat cu Chevrolet Bolt care are un preț de 33.000 de euro și o autonomie de 320 de kilometri.

chevy

Chevrolet Bolt

Pe aceeași temă