GALERIE FOTO. BMW a lansat mașina electrică i3

Data publicării:
design

 

Foto: www.bmw.com

Modelul i3 vien cu o autonomie de 160 de kilometri cu motorul electric și de peste 260 de kilometri cu motor-generator pe benzină. Prețul de pornire pentru un astfel de automobil este de 34.950 euro cu TVA pe piața germană, iar versiunea cu motor-generator pe benzină va costa cu 5.000 euro mai mult.

În Germania, Franța, Italia și Marea Britanie, i3 va fi disponibil din noiembrie, pentru ca anul viitor să fie lansat și în Statele Unite, Japonia și China.

„Automobilul există de 130 de ani, dar astăzi asistăm la o schimbare radicală către mobilitatea sustenabila și BMW este mândră să conducă aceasta schimbare”, a spus Ian Robertson, directorul comercial al companiei, la Londra.

BMW i3 are 3,99 metri lungime, cu 33 cm mai puțin decât noul Seria 1, și are un motor electric ce dezvoltă 170 CP și care trimite toată puterea roților din spate. Accelerația la 100 km/h se face în 7,2 secunde, iar viteza maximă este limitată la 150 km/h.

Bateria de 22 kWh poate fi reîncărcată în 6-8 ore la o priza convențională, iar la stații publice de încărcare rapida (50 kW) acumulatorul poate ajunge la 80% în 30 de minute.

BMW i3 va fi prezent și la Salonul Auto de la Frankfurt, care începe în 10 septembrie. 

Sursa fotografii: facebook.com/BMWi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri