GALERIE FOTO | Mercedes-Benz a prezentat noua generație Clasa A

Data publicării:
mercedes icon1

Modelul compact are acum un design revizuit, un interior de ultimă generație care integrează tehnologii moderne și motorizări noi. Automobilul va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar listele de comenzi vor fi deschise în luna martie, scrie Automarket.ro.

268369l
268369l

Noua generație Clasa A a suferit transformări majore. Modelul compact dezvoltat de constructorul german măsoară acum 4.419 mm lungime (+127 mm), 1.796 de mm lățime (+16 mm) și are o înălțime de 1.440 de mm (+70 mm). De asemenea, ampatamentul a crescut și el de la 2.699 de mm la 2.729 de mm.

Portbagajul a crescut cu 29 de litri și oferă acum 370 de litri, iar zona de încărcare este mai lată cu 20 de centimetri comparativ cu versiunea precedentă.

Mercedes-Benz spune că noua generație Clasa A oferă o parte dintre dotările pe care clienții le regăsesc în clasele superioare. Nemții au împărțit panoul de bord în două zone despărțite orizontal de o baghetă luminoasă. În zona inferioară, designerii au integrat noile guri de ventilație și cele două ecrane.

Cea mai accesibilă versiune se numește A 200 și este oferită alături de motorul de 1.332 de cmc, dezvoltat în colaborare cu Renault și produs în cadrul fabricii din Kolleda, Germania. Unitatea cu patru cilindri produce 163 de cai putere la 5.500 rpm și 250 Nm între 1.620 și 4.000 rpm. Motorul dispune de un sistem care oprește doi dintre cei patru cilindri în anumite situații de trafic. Pentru început, unitatea va fi oferită cu o cutie 7G-DCT cu dublu ambreiaj. Același motor va putea fi cuplat și la o cutie de viteze manuală cu șase trepte.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa A poate fi comandată cu trei tipuri de suspensii: standard, sport (gardă la sol redusă cu 15 mm) și cu o versiune cu controlul activ al amortizoarelor. Puntea față vine cu o configurație MacPherson, iar puntea spate are patru brațe pentru versiunea A 250 și pentru variantele cu tracțiune integrală 4Matic. Pentru celelalte versiuni, nemții vor utiliza o configurație semi-independentă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri