GALERIE FOTO. Toyota Century, mașina împăraților și a mafioților Yakuza

Data actualizării: Data publicării:
toyota_century_dptye_black_1977

Neagră, fantomatică, seducătoare. Prima Toyota Century a văzut lumina șoselelor din Tokyo în 1967 și a devenit rapid mașina-simbol a șefilor de stat, a oamenilor de afaceri și a organizației mafiote Yakuza.

12-2018-toyota-century-jdm
12-2018-toyota-century-jdm

Toyota Century este singurul automobil din Japonia căruia nu i se aplică restricțiile naționale privind mărimea vehiculelor și motoarelor.

În general, este produsă doar pentru piața japoneză și nu poate fi achiziționată din reprezentanțele companiei, ci numai prin invitație.

În istorie, Toyota Century este considerată mașina Casei Imperiale a Japoniei, însă odată cu ascensiunea în societate niponă a grupării mafiote Yakuza, limuzina cu patru uși a devenit în scurt timp una dintre cele mai râvnite „bijuterii” ale șefilor de clan.

Logo-ul limuzinei este numit fushicho, având rădăcini în mitologia asiatică, și reprezintă un simbol al istoriei imperiale japoneze.

Modele Toyota Century au fost împărțite până acum în trei generații ale mărcii: Toyota Century G20, G30, G40 (1967-1997) – prima generație; Toyota Century G50, G51 (1997-2016) – a doua generație; Toyota Century G60 (2017) – a treia generație.

În prezent, Tokyo este una dintre capitalele lumii care trece printr-o efervescență a tendințelor culturale și a mișcărilor de modă, dar Century este un depozitar de tradiție pentru care japonezii au un respect sacru. De aceea, designul general al limuzinei a rămas peste vremuri în mare parte neschimbat.

De obicei, schimbările aduse caroseriei și designului interior sunt subtile și, practic, doar cei care au urmărit îndeaproape istoria și evoluția acestui brand al culturii auto japoneze le pot sesiza la o primă vedere.

„Aceasta este mașina Casei Imperiale. Deci, acest lucru este cel mai important pentru designeri atunci când au în vedere orice mică schimbare”, afirma anul trecut, într-un interviu, Masato Tanabe, inginerul-șef adjunct al reproiectării Century.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri