Sari la conținut
News Alert

Honda recheamă 2.000 de mașini din România

Sunt vizate defecțiuni la airbag la modelele Civic și CR-V.

812870l-475x303-b-789a58c3

Honda Trading România a notificat Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) despre începerea derulării unei campanii de rechemare în service a 2.264 de mașini, se arată într-un document publicat pe site-ul instituției.

Mai exact, este vorba despre modelele Civic și CR-V, produse în perioada 2006 — 2008, având ca țări de proveniență Japonia și Marea Britanie.

”În cazul unora dintre vehiculele vizate, modulele de umflare a airbag-urilor pentru pasageri pot produce o presiune prea mare dacă se declanșează în caz de accident. Această presiune în exces poate duce la deteriorarea modulului”, menționează sursa citată.

În urma acestei deteriorări se pot produce particule metalice care pot pătrunde în interiorul habitaclului, ”fapt ce ar putea cauza diverse prejudicii pasagerilor”.

Honda Trading România a luat măsura de înștiințare a reprezentanților săi din toată țara, care, la rândul lor, urmează să contacteze clienții ce pot fi afectați de apariția acestui inconvenient. Remedierea defectelor ce pot apărea din cauza acestei probleme, precum și aducerea la conformitate a modelelor afectate, se va face gratuit, fără niciun cost din partea clienților. Durata operațiunilor este de aproximativ o oră.