Imagini impresionante. Cum arată cimitirul Dieselgate

Data publicării:
volkswagen

Volkswagen are parcări întregi de mașini nefolosite în America. Sunt aproximativ 300.000 de maşini cu motoare diesel răscumpărate de la clienţii americani care zac în acest moment aliniate în diverse locuri din Statele Unite. Grupul german are 37 de parcări improvizate pe care le foloseşte pentru a ţine autovehiculele care au trişat la testele privind emisiile de noxe. A convertit inclusiv un fost stadion.

Volkswagen a plătit aproape 7 miliarde şi jumătate de dolari pentru a le răscumpăra şi acum trebuie să decidă ce face cu ele. În trecut, pe unele le-a revândut, pe altele le-a distrus. Sunt pierderi mari pentru constructorul auto: planul de răscumpărare va continua până anul viitor, iar Volkswagen a fost de acord să plătească, în total, 25 de miliarde de dolari numai în Statele Unite pentru diverse amenzi, despăgubiri către proprietari, către organismele de reglementare a mediului, dar şi către dealeri.

Volkswagen a recunoscut că, din 2009, a vândut în Statele Unite aproape 500 de maşini echipate cu un soft care păcălea testele privind emisiile şi arăta valori mult mai mici decât cele reale. La nivel mondial, constructorul a vândut 11 milioane de astfel de maşini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri