Înființată de doar 13 ani, Tesla a depășit pe bursă valoarea gigantului Ford

Data actualizării: Data publicării:
tesla

Valoarea pe bursa din New York a Tesla a depășit pentru prima dată în istorie pe cea a companiei Ford, după ce acțiunile constructorului de mașini electrice au crescut zilele trecute cu 7%, anunță BBC.com.

tesla

Luni, la închiderea bursei, compania Tesla avea o valoare de 49 de miliarde de dolari, în comparație cu 46 de miliarde de dolari, cât înregistra gigantul auto Ford.

Momentul nu este întâmplător - compania deținută de miliardarul Elon Musk a anunțat livrări record pentru primele trei luni ale anului 2017. Peste 27.000 de vehicule au ajuns la clienți în primul trimestru, cu 70% mai multe decât în aceeași perioadă a anului anterior.

Succesul Tesla este notabil, mai ales din punct de vedere al numărului de vehicule produse. În 2016 au vândut 76.000 de vehicule electrice, în timp ce Ford a livrat clienților 6,7 milioane de automobile.

Investitorii sunt încântați de această performanță și sunt convinși că Tesla mai are resurse de creștere, pentru că în acest an va începe producția Model 3, un vehicul așteptat cu nerăbdare pe piață. Succesul automobilului se bazează pe dimensiunile compacte, tot mai căutate de clienți și, nu în ultimul rând, pe prețul mai accesibil decât cel al Model S.

Între timp, Elon Musk a făcut o investiție uriașă în producția de baterii, construind cu 5 miliarde de dolari o fabrică în statul american Nevada, care, când va fi gata, va deveni cea mai mare construcție din lume. Prin apariția acestei facilități și punerea în practică a unor inovații, costul bateriilor va scădea cu aproximativ 30%, reducere care se va reflecta în prețul de achiziție al vehiculelor produse. 

Că Tesla este pe un trend pozitiv o arată și achiziția a 5% din acțiuni, luna trecută, de către unul dintre cele mai mari holding-uri financiare, China's Tencent.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri