Influenta revistă americană Consumer Reports: Tesla 3 are numeroase defecte

Data actualizării: Data publicării:
tesla 3

Influenta revistă americană Consumer Reports nu va recomanda automobilul Tesla Model 3 din cauza numeroaselor defecte, afirmând luni că maşina frânează mai lent decât o camionetă, anunţ care a temperat creşterea acţiunilor companiei condusă de miliardarul Elon Musk, scrie News.ro.

Mesajele postate de Musk weekendul trecut pe Twitter au determinat creşterea acţiunilor Tesla cu până la 4%, el afirmând că producătorul de automobile electrice vrea să livreze mai întâi versiuni echipate complet al Model 3, care sunt mai profitabile.

Autmobilul Model 3 are o importanţă majoră pentru profitabilitatea Tesla, într-o perioadă în care compania vrea să elimine întârzierile survenite în procesul de fabricaţie, informaţiile legate de coliziuni în care au fost implicate automobilele sale şi scepticismul tot mai mare legat de situaţia financiară a companiei.

Musk a afirmat pe Twitter că automobilul Model 3 complet echipat, cu tracţiune integrală, două motoare şi o autonomie de 310 mile (499 kilometri), dar fără controversata funcţie Autopilot, va costa 78.000 de dolari.

Compania nu a început încă să fabrice versiunea de bază, de 35.000 de dolari, pe care compania a promovat-o ca pe un vehicul de serie.

Revista Consumer Reports a refuzat să recomande Model 3 şi a criticat automobilul pentru distanţa de frânare prea lungă şi centrul touch-screen greu de utilizat.

Consumer Reports, care realizează anual o evaluare a vehiculelor comercializate în Statele Unite, a afirmat că, deşi a apreciat numeroase lucruri la Model 3, iar experienţa de conducere a automobilului a fost senzaţională, vehiculul are „defecte mari”.

Distanţa de frânare de 152 de picioare (46 de metri) în cazul frânării la 60 de mile pe oră (100 kilometri pe oră) este mult mai proastă decât la oricare altă maşină contemporană testată de revistă şi cu circa 7 picioare mai lungă decât distanţa de oprire a unei camionete Ford F-150.

Tesla a precizat că în timpul testelor proprii a constatat o distanţă medie de frânare de 133 de picioare, folosind anvelope all season Michelin, şi de până la 126 de picioare cu anvelopele cu care sunt echipate în prezent vehiculele Model 3.

Acţiunile Tesla au închis luni în creştere cu 2,8%, la 284,48 dolari pe unitate, la bursa Nasdaq.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri