Klaus Iohannis: E inadmisibil ca o amendă să fie atât de mare încât omul să intre în faliment dacă o plăteşte

Data publicării:
5242c0c395f9cfbc76000000 1

„În general, o amendă este gândită pentru a-l pişca pe om la bani, ca să îşi dea seama că a greşit, astfel ca a doua oară să nu mai facă acelaşi lucru sau să încerce să nu mai facă. În niciun caz o amendă nu este gândită pentru a distruge viaţa acelui om sau pentru a-i distruge pentru ani situaţia financiară”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a continuat: „După părerea mea, este inadmisibil ca o amendă, indiferent pentru ce ai făcut, să reprezinte o sumă aşa de mare încât omul să intre în faliment dacă o plăteşte”.

Klaus Iohannis a menţionat că faptele care implică pagube foarte mari sau pierderea de vieţi omeneşti sunt deja infracţiuni şi vor fi tratate ca atare, de aceea amenda trebuie să fie ceva „făcut să îi atragă omului, într-un mod neplăcut, atenţia că a greşit”.

„Amenda trebuie să fie şi plătibilă. Trebuie să avem amenzi care să fie corelate cu veniturile. Că sunt unii şmecheraşi în Bucureşti care îşi permit orice este perfect adevărat, dar asta este cu totul altceva. Alţii trebuie să vadă să fie traşi la răspundere acei şmecheraşi, dacă fac ilegalităţi. Trebuie să ne gândim, totuşi, că majoritatea românilor nu sunt nici şmecheraşi, nici milionari. Sunt oameni care câştigă puţin şi încearcă şi ei să ducă o viaţă decentă”, a precizat prim-vicepreşedintele PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri