Sari la conținut

Lansarea Ford. Iohannis: Infrastructura să fie prioritatea zero. Tudose: România îşi respectă angajamentele

Reţelele de drumuri trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern, a declarat președintele Klaus Iohannis, joi, la Craiova, cu ocazia lansării celui mai nou model Ford, EcoSport. Prezent şi el la eveniment, premierul Mihai Tudose a dat asigurări că "România înţelege să-şi respecte angajamentele".

În atragerea de investiții, administrația locală are un rol cheie pe care îl încurajez să devină regulă și nu excepție. Știm cu toții că una din cerințele esențiale este asigurarea unei infrastructuri de calitate. Pentru a beneficia de investiții mai mari, mai performante, pentru a reduce din diferențele regionale mari existente în România infrastructura de transport trebuie să fie prioritatea zero a oricărui Guvern”, a declarat Iohannis.

El a arătat că înainte de a participa la lansarea noului model Ford EcoSport a discutat cu reprezentanții Guvernului participanți la eveniment, între care și premierul Mihai Tudose, despre acest subiect.

„În discuțiile pe care le-am avut am atins aceste subiecte și am primit toate promisiunile necesare”, a arătat Iohannis, potrivit Agerpres.

Șeful statului a subliniat că imperativele pe care România le are în materie de infrastructură sunt necesare „nu numai ca industria auto să devină mai atractivă și mai competitivă, ci pentru ca românii să poată călători eficient și în siguranță, pentru ca dezvoltarea României să se așeze pe baze solide și sănătoase”.

Tudose: "Au găsit un mediu propice economic"

La rândul său, premierul Mihai Tudose a dat asigurări că "România înţelege să-şi respecte angajamentele" şi că, pe zona de infrastructură, "au început să se întâmple lucruri". "Sunt lucrări de infrastructură care sunt în procedură de licitare, de atribuire", a mai arătat şeful Executivului, notând totodată că lansarea noului model Ford EcoSport reprezintă "o nouă istorie" în compania Ford.

"Este un element de mândrie și pentru noi și bănuiesc că și pentru domniile lor faptul că au găsit aici un mediu propice economic, social, uman, de toată factura pentru a face acest pas important — un nou model, o nouă istorie în compania Ford", a mai afirmat Mihai Tudose.

Și ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a fost prezent la lansarea noului model Ford. El a povestit că atât el , cât și fratele său au lucrat pentru Ford, iar tatăl său a fost inginer la compania producătoare de automobile timp de 40 de ani.