Klaus Iohannis: Maşini avem, drumuri ne mai trebuie

Data actualizării: Data publicării:
180328_IOHHANIS_SIAB_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat astăzi Salonul International Auto de la Bucureşti. A admirat maşinile ecologice, dar s-a oprit şi la mărcile de lux. Maşini avem, drumuri ne mai trebuie, e concluzia pe care a tras-o şeful statului după ce a admirat autoturismele expuse la SIAB.

180328_IOHHANIS_SIAB_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
180328_IOHHANIS_SIAB_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Fotografii: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele a apreciat maşinile prezentate la Salonul Auto. A zăbovit în dreptul maşinilor ecologice, care câştigă tot mai mult teren printre şoferi.

„E o mașină foarte confortabilă și, după cum putem observa, mașinile hibrid câștigă încet dar sigur cote de piață și cred că-i un trend bun”, a spus Iohannis.

A admirat şi bijuteria salonului, un Rolls Royce Phantom în valoare de peste 400 de mii de euro.

Însă degeaba exista o asemenea ofertă, dacă infrastructura nu face faţă:

La noi ar merge un slogan: mașini avem, drumuri ne mai trebuie. În ultimii ani la capitolul infratructură mișcarea e cam zero”, a spus președintele.

Am văzut foarte multe mașini frumoase. Și am înțeles că românii își doresc mașini, cred că și românii și eu ne dorim să avem și drumurile aferente, pentru că aici lucrurile se mișcă foarte foarte slab și recunosc că este o supărare de a mea că în domeniul infrastructurii de transport în ultima vreme nu am văzut nicio mișcare, realizare. E clar că avem foarte mult de lucru”, a mai spus președintele.

Salonul Internaţional Auto Bucureşti s-a deschis publicului pe 24 martie, după 11 ani de pauză. Pasionaţii de autoturisme mai pot vizita SIAB până pe 1 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri