La o secundă de moarte. Cum a scăpat pilotul Romain Grosjean din unul dintre cele mai teribile accidente din istoria Formulei 1 - VIDEO

Data actualizării: Data publicării:
accident romain grosjean - captura
Pilotul de Formula 1 Romain Grosjean a scăpat ca prin minune dintr-un teribil accident în Marele Premiu al Bahreinului Foto: captură video

Un accident teribil, care se putea încheia tragic, a avut loc duminică în Formula 1. Bolidul pilotului Romain Grosjean a luat foc, după ce s-a izbit violent de un parapet metalic. Imaginile sunt cu puternic impact emoțional.

Accidentul s-a produs chiar în startul Marelui Premiu al Bahreinului, după ce Romain Grosjean i-a tăiat calea unui adversar, rusul Kvyat, iar acesta nu l-a mai putut evita și au intrat în coliziune. Bolidul lui Grosjean a lovit bariera cu o viteză de peste 225 km/h. Monopostul a spulberat parapetul, s-a rupt în două și a luat foc aproape instantaneu.

Chiar dacă a fost implicat într-unul dintre cele mai teribile accidente din istoria Formulei 1, Romain Grosjean a scăpat ca prin minune: a ieșit din mașină pe propriile picioare.

Combinezonul său a fost cuprins de flăcări, însă norocul său a fost că acest echipament este proiectat să reziste 30 de secunde la flăcări, timp suficient pentru ca responsabilii cu securitatea să intervină cu stingătoarele.

Piloții din Formula 1 și spectatorii prezenți la Marele Premiu al Bahreinului au salutat în picioare salvarea miraculoasă a lui Romain Grosjean.

Ulterior, pilotul a fost preluat de o ambulanță și dus la spital. Nu are însă decât arsuri ușoare, plus o coastă afectată.

Comentator: „Niciodată nu am mai văzut o asemenea minge de foc”

Florin Ion, comentatorul de la Digi Sport care a relatat în direct aceste evenimente, a explicat la Digi24 cum a fost posibilă această adevărată supraviețuire minune. El spune că niciodată nu a mai văzut o asemenea minge de foc într-un accident și totuși pilotul a scăpat cu răni ușoare. Totul se datorează tehnologiei și normelor foarte clare de securitate ce reglementează în ultimii ani competițiile de Formula 1. 

„A fost șocant accidentul. Am spus că a fost cel mai urât accident din sezonul 2020, dar probabil că este unul dintre cele mai urâte din ultimii cinci-șase, poate zece ani în această competiție. A avut ghinion, dar și foarte mult noroc. Din momentul în care monopostul a lovit glisiera și până când francezul reușește să sară peste acel gard metalic. Au trecut 29 de secunde. Aceste echipamente, un combinezon ignifug, sunt testate și trebuie să reziste 30 de secunde. A fost limită practic pilotul celor de la Haas. Mașina de Formula 1 are și noul element „Halo” de protecție. Viața lui Grojean a fost salvată și de acest nou element de protecție, implementat în urmă cu puțin timp, cu vreo trei ani de zile în urmă, care este realizat dintr-un material dur, din titaniu”, a explicat Florin Ion. Urmăriți în materialul video toate detaliile de natură tehnică: 

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri