Sari la conținut

La vânătoare de Pokemoni, pe cel mai mare circuit auto din lume

Mai mult, pentru că într-o mână trebuia să țină obligatoriu telefonul mobil, tânărul s-a hotărât să ia un taxi.  Mai exact a apelat la celebrul Ring Taxi, care pune la dispoziție mașini puternice şi șoferi profesioniști.

Ce este Pokemon Go?

Pokémon Go”, prima incursiune a companiei japoneze Nintendo în domeniul jocurilor destinate dispozitivelor mobile, a generat o veritabilă frenezie pe plan mondial în rândul posesorilor de tablete şi smartphone-uri, bucurându-se, la doar câteva zile după lansare, de un succes fenomenal, relatează News.ro.

Jocul „Pokémon Go” utilizează GPS-ul şi ora afişată de telefonul mobil pentru a detecta locul şi momentul în care utilizatorii se află în joc şi generează personaje din jocul „Pokemon” care apar în jurul utilizatorilor (pe ecranul telefonului mobil), pentru ca aceştia să încerce să îi prindă.

Pe măsură ce utilizatorul se mişcă, mai multe tipuri de „Pokémoni” apar în jurul lui, în funcţie de locul şi momentul în care acesta se află. Jocul îi încurajează pe utilizatori să se deplaseze şi să călătorească în lumea reală pentru a prinde „Pokemonii” din joc. Aceasta combinaţie dintre un joc şi lumea reală cu care interacţionează este cunoscută sub numele de „realitate augmentată”. 

În apropierea unui Pokémon, telefonul mobil primeşte o notificare şi camera foto a acestuia se declanşează, făcând să apară un monstru” în cadrul imaginii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a-şi fotografia „captura” acolo unde a găsit-o.

Jocul „Pokémon Go” se desfăşoară într-un univers populat cu creaturi exotice şi puternice - acestea pot să semene cu şobolani, şerpi, dragoni, dinozauri, păsări, ouă, copaci şi chiar săbii. În acel univers, oamenii, denumiţi „antrenori”, călătoresc în jurul globului pentru a îmblânzi acele creaturi şi, într-o manieră care generează întrebări etice, le folosesc punându-le să lupte unele împotriva celorlalte. 

Prima generaţie a jocului ”Pokémon” a început cu 151 de creaturi, însă, de atunci, catalogul acestora s-a extins la peste 720. În jocul ”Pokemon Go” doar cele 151 de creaturi originale sunt disponibile.

Citiți și:
O femeie a rămas blocată în copac în timp ce juca Pokemon Go într-un cimitir
Pokemon Go. Utilizatorii din Bosnia, avertizaţi în privinţa câmpurilor minate
Afaceri româneşti inspirate de Pokemon Go
Apel disperat la poliţie: Mi s-a furat pokemonul!
Isteria Pokemon Go a cuprins România. Avertismentul Poliției
Jocul Pokémon Go, mai popular decât pornografia