La volan. 11 modele istorice Ducati

Data actualizării: Data publicării:
ducati

Echipa La Volan a onorat invitația Academiei Române de la Roma de a participat la expoziția „Artă mecanică la spectacol – 95 de ani de motociclism românesc în dialog cu Ducati Bande Rosse”.

Tibi Troia a făcut cunoștință cu cele 11 motociclete din colecție, create de Ducati de-a lungul a 70 de ani de istorie. Printre ele se află un model unicat, creat pentru un milionar excentric, precum și unul fabricat în anul 2002 ca și omagiu adus momentului în care Italia a trecut la moneda europeană.

Tibi Troia: În 1949 Ducati produce prima motocicletă cap-coadă. Este vorba despre modelul de 60cm3, iar anul următor, de la acest prim vehicul militar, apare și prima variantă cu pretenții sportive, modelul 60 sport. A fost nevoie de 10 ani pentru ca prima motocicletă sportivă să apară, modelul T85, turismo 85. Pentru vremea aceea era un model sportiv, dar nu pentru competiții. Pentru competiții a mai fost nevoie de ceva timp.

Facem o săritură în timp, până în anul 2002, când Italia a aderat la Uniunea Europeană. În cinstea acestui eveniment, pe jugul acestei motociclete a fost încastrată o monedă de 100 de lire.

Noul Porsche Macan a primit recent un facelift. Cel mai mic model din gamă este chinuit de Bogdan pe drumurile înzăpezite din România. Vedeți rezultatele sâmbătă, la 11:30, în emisiunea La Volan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri