LA VOLAN. BMW a deconspirat noile M3 Sedan și M4 Coupe

Data publicării:
bmw-6

Ambele mașini urmează să fie dezvăluite publicului în ianuarie, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit. Până atunci, însă, producătorul bavarez a avut grijă să sublinieze câteva din caracteristicile fiecărui model, cel mai important capitol fiind legat, desigur, de implementarea noii motorizări.

Cu șase cilindri în linie și două turbine, acesta poate urca pe zona roșie până la 7.600 de turații, în timp ce performanțele dinamice ale noilor M3 Sedan și M4 Coupe vorbesc de la sine: viteza limitată electronic la 250 de kilometri pe oră și o accelerație de la 0 la 100 de kilometri pe oră care se realizează în numai 4,1 secunde, totul posibil și cu ajutorul unei transmisii M cu dublu ambreiaj.

Aceste cifre impresionante nu sunt însă atinse cu prețul unui consum ridicat de combustibil. Potrivit celor de la BMW, ambele modele au un consum mediu de numai 8,3 litri la suta de kilometri, lucru care spune multe despre avansul tehnologic pe care l-au înregistrat in ultimii ani propulsoarele constructorului din Munchen.

Cu patru locuri, M4 Coupe oferă un portbagaj de 445 de litri, în timp ce în M3 Sedan pot intra cinci pasageri, pentru ca volumul portbagajului să crească la 480 de litri.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri