LA VOLAN. Chevrolet Corvette a primit o variantă de top de 620 de cai-putere

Data publicării:
2013-Chevrolet-Corvette-Z06-review

Chevrolet și-a făcut un obicei să înceapă fiecare an cu stil. În ianuarie anul trecut, constructorul american a prezentat în premieră cea de-a șaptea generație a lui Corvette. Iar în 2014, cu doar câteva zile în urmă, a venit rândul dezvăluirii celei mai puternice versiuni de performanță, botezată Corvette Z06, aceasta diferențiindu-se de modelul de bază Stingray prin elementele foarte agresive pe care le-a primit la nivelul aspectului.

Designul a fost astfel marcat decisiv prin redesenarea spoilerului frontal, al pragurilor laterale și prin prezența unui eleron pe capota portbagajului.

Adevăratul șoc va veni însă la nivelul motorizării, care propune cifre explozive. Nu mai puțin de 620 de cai vor pune în mișcare una dintre mașinile arhetipale de pe zona muscle-car-urilor, în timp ce V8-ul de 7 litri va furniza un cuplu de peste 882 newtoni-metru, totul pe fondul existenței unei transmisii automate cu opt viteze.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri