LA VOLAN. Cinci modele noi Lada vor fi realizate pe platforma Logan

Data publicării:
lada

La un an după ce alianța Renault-Nissan a preluat controlul majoritar al companiei care deține Lada, celebra marcă rusească începe să vadă beneficiile acestei colaborări.

În următorii patru ani, producția auto din Rusia se va îmbogăți cu cinci modele complet noi. Acestea vor purta pe capotă logo-ul Lada și va fi vorba de un sedan, un hatchback, două crossovere și un SUV. Interesant este că toate cele cinci vehicule vor fi realizate pe platforma de clasa B, adică aceeași cu cea folosită în toată gama Logan și pentru Dacia Duster.

Berlina va fi prima mașină care va vedea lumina zilei, acest lucru fiind deja programat să se întâmple în cursul anului care bate la ușă. În 2015 va fi rândul compactei și primului crossover să se înfățișeze, pentru ca 2016 să aducă al doilea crossover, despre care s-a anunțat oficial că va fi foarte apropiat de conceptul Lada X-Ray dezvăluit în 2012 la Moscova și va reprezenta totodată cel mai scump model Lada produs până în prezent.

Ultima mașină din această serie va fi un SUV preconizat pentru 2017, când se știe deja că Lada Niva, modelul emblematic 4x4 al constructorului din Rusia, va fi scoasă definitiv din producție, după un ciclu de viață de 40 de ani.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri