LA VOLAN. Cross Coupe GTE, un nou SUV Volkswagen

Data publicării:
suv

Volkswagen a prezentat la începutul acestui an conceptul unui SUV coupe care, conform oficialilor companiei, va fi vândut pentru început doar pe piața nord-americană. Automobilul prezintă o personalitate puternică şi un nou limbaj de design, diferit de cel existent la ora actuală pe SUV-urile mărcii.

Noul Cross Coupe GTE este propulsat de un motor V6 pe benzină de 3,6 litri şi de două motoare electrice. Motorul cu şase cilindri şi injecţie directă generează 280 de cai-putere şi un cuplu maxim de 350 newtoni/metru. Performanţele celor două motoare electrice sunt de 40 și 85 de kiloWați. Împreună, sistemul produce 360 de cai-putere.

Viteza maximă ajunge la 209 kilometri pe oră și accelerează de la zero la o sută de kilometri pe oră în aproape șase secunde. Graţie bateriei litiu-ion, care este poziţionată central, Cross Coupe GTE are o autonomie de 32 kilometri în modul pur electric.

Noul limbaj de design poate fi observat şi la interiorul noului model. De exemplu, structura orizontală a panoului de instrumente creează o atmosferă clară ordonată, spaţioasă şi totuşi progresistă.

Aceasta se datorează display-urilor şi elementelor cromate care deschid o nouă dimensiune a informaţiilor şi calităţii operării, prin controlul cu ajutorul gesturilor.

Ca să aflați mai multe informații din lumea auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30 emisiunea „La Volan”, prezentată de Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri