LA VOLAN. Energie solară pentru Ford C-Max

Data publicării:
ford

Inginerii de la Ford ridică ştacheta, propunând un model care să fie capabil să-şi obţină singur energia de care are nevoie pentru rulare.

Cercetătorii au ales un Ford C-Max, i-au pus panouri solare pe plafon şi s-au gândit chiar şi la o soluţie prin care timpul necesar încărcării bateriilor să fie redus, prin intermediul unei suprafeţe vitrate amplasate deasupra, care funcţionează că o uriaşă lentilă şi dublează efectul benefic al soarelui.

Conceptul se cheamă Solar Energi, iar Ford susţine că o astfel de masinaeste lăsată pe parcursul unei zile întregi la soare îşi încarcă bacteria pe jumătate, lucru care ar ajută foarte mult un şofer care s-ar află într-o zona lipsită de curent electric.

Denumit C-Max Solar Energi, conceptul este luat în calcul deocamdată doar pentru varianta cu echipare hibridă, care ar beneficia însă din plin de o autonomie extinsă până la 1.000 de kilometri.  

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri