La Volan: Fomm Concept One, maşina electrică cu patru locuri care se deplasează şi pe apă

Data publicării:
fomm

După ce vreme de secole au preferat să aibă acelaşi stil de viaţă tradiţional, japonezii sunt acum mai avangardişti ca orice altă naţie, cel puţin sub aspect tehnologic. În timp ce unii abia cochetează cu zona maşinilor electrice, un constructor nipon a realizat un prototip de maşină electrică ce se poate deplasa şi pe apă, la nevoie.

Că segmentul maşinilor electrice se află într-o continuă dezvoltare nu mai reprezintă un secret. Aproape că nu mai există producător auto respectabil care să nu aibă în plan măcar lansarea unui concept cu propulsie cu zero emisii de noxe. Un constructor japonez a decis să facă însă un pas înainte faţă de restul competitorilor şi să vină cu ceva cu totul nou. Surpriza se cheamă Fomm Concept One şi este la prima vedere un model electric cu patru locuri, despre care japonezii dau asigurări că este cel mai mic model din clasa sa cu această capacitate.

Ineditul constă în faptul că maşina prezintă calităţi certe de vehicul amfibiu, deoarece producătorul asigură faptul că aceasta se poate deplasa pe apă la nevoie. Flotabilitatea este însă o soluţie de avarie şi se recomandă să se recurgă la ea doar în cazuri de calamitate naturală.

Cu o masă de 460 de kilograme şi o lungime de 2,5 metri, Fomm Concept One este pus în mişcare de două motoare electrice amplasate în roţile din faţă, care furnizează o putere totală de 14 cai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri