LA VOLAN. Ford va produce mașina care parchează singură

Data publicării:
ford2

Există deja demonstraţii făcute cu maşini precum Audi, în care posesorul unui vehicul se dă jos la serviciu, apoi activează un sistem al maşinii prin care această se duce singură la locul de parcare prestabilit. Scenariul se repetă la plecare, când cel în cauză porneşte maşina printr-o aplicaţie a telefonului mobil, iar aceasta vine singură.

Singură problema a acestor modele este legată de preţ. De aceea nu s-a pus chestiunea introducerii lor în producţia de serie.

Iată însă că Ford a reuşit să implementeze cu succes această tehnologie pe un model Focus, iar acum se gândeşte să o introducă în fabricaţie. Este vorba de o versiune mai simplă, şi anume una prin care maşină poate parca singură acolo unde spaţiile prea înguste nu le-ar permite celor de la interior să iasă afară. Pentru asta e suficient ca şoferul să se dea jos de la volan şi să acţioneze un buton.

Pentru cele mai tari noutăți, teste și reportaje auto, moto și chiar velo, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea „La Volan”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri