LA VOLAN. Jaguar hibrid de 500 de cai-putere

Data publicării:
jaguar-1

Chiar dacă modelul n-a mai văzut liniile de producție pentru intrarea în fabricație din cauza crizei financiare mondiale, mașina a rămas în studiul inginerilor de la Jaguar, care n-au ratat nicio ocazie de a-i îmbunătăți performanțele.

La ora actuală, C-X75 are sub capotă un sistem hibrid format dintr-un motor de 1,6 litri cu patru cilindri bi-turbo, care dezvoltă o putere de 500 de cai, plus două motoare electrice care adaugă 390 de cai la puterea totală.

Astfel, Jaguar C-X75 are o putere combinată de peste 850 de cai, lucru care îi permite să atingă viteza de 160 de kilometri pe oră în mai puțin de șase secunde, pentru ca limita maximă cu care poate rula să fie de 354 de kilometri pe oră.

Mașina poate parcurge exclusiv în mod electric aproximativ 60 de kilometri. În orice caz, oficialii Jaguar nu exclud ca în viitorul apropiat să introducă în producție un model derivat direct din C-X75, motiv pentru britanicii au anunțat că vor investi mai departe în perfecționarea performanțelor actualului concept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri