LA VOLAN. Koenigsegg Agera R va ataca recordul de viteză de la Nurburgring

Data publicării:
7053387977 a3e6ac5eb1 z

Pentru un constructor de mașini sport, dacă nu deții măcar un record pe Nurburgring, celebrul circuit pentru sporturile cu motor, nu exiști. Astfel, producătorul suedez Koenigsegg a decis să se prezinte pentru început pe fostul circuit de Formula 1 din Germania cu modelul Agera R. Oficialii companiei au declarat că obiectivul este obținerea unui timp mai bun decât concurenții de la Porsche sau McLaren.

Suedezii sunt încrezători în performanțele acestui model. În urmă cu un an, Agera R a reușit să intre în Cartea Recordurilor cu o accelerație de la zero la trei sute de km/h în doar 14,53 secunde. A devenit atunci cea mai rapidă mașină din lume, depășind celebrul și galonatul Bugatti Veyron.

Supercarul care va demara la Nurburgring are sub capotă un propulsor V8 de cinci litri twin-turbo. Puterea dezvoltată de această unitate ajunge la 1.114 cai-putere și este transmisă roților din spate prin intermediul unei cutii cu șapte rapoarte și dublu ambreiaj.

Viteza maximă declarată de constructor este de 390 km/h. Dacă Agera R își va adjudeca recordul acestui circuit, producătorul scandinav este hotărât să aducă la Nurburgring și un alt model - One, care dispune de 1.340 de cai-putere.

Pentru cele mai interesante noutăți, teste și reportaje auto, urmăriți în fiecare sâmbătă, de la ora 10:30, emisiunea La Volan, cu Ana Cristina Călin.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri